Spreek techniek rotterdamNaylan is een Kei in het begeleiden van zijn cursist. Hij blikt terug op de vorige les, luistert wat je nog weet en laat je aan het eind van de les terug vertellen wat er in de les aanbod gekomen is en hoe bepaalde technieken werken. Tijdens de les, observeert hij goed en vraagt of de aangeboden stof of techniek duidelijk is. Hij merkt goed op, als er een onduidelijkheid of onzekerheid is, en probeert dan een andere weg te bewandelen (lees: bezingen!!) zodat je wel tot het doel komt! Dit is hard werken vanaf beide kanten, maar geeft veel energie en voldoening. De methode gaat uit van zelfreflectie, wat wil jij als cursist leren, wat hoor je als je naar je zelf luistert, wat vind jij mooi en waar wil je de zang, uitspraak of gevoel in het lied verbeteren? Samen bepaal je dan het doel van de les. Naylan geniet van het lesgeven, hij stelt je goed op je gemak en laat merken dat juist aandurven geven waar de knelpunten zitten, leidt tot verbetering! Het is echt samenwerken en dan zijn we ook echt samen enthousiast als lukt waar we aan werkten!!! Als cursist moet je kritisch naar je zelf kunnen kijken en trots kunnen zijn op het bereikte!! Naylan is een warm persoon, kan op veel manieren dmv bv mimiek duidelijk maken in de les hoe het gaat. Hij schept vertrouwen in de les waardoor je je veilig voelt om te zingen en je te ontwikkelen!

Na ruim jaar zangles nu zoveel verder in techniek! Steeds weer verbaasd hoe je stap voor stap je doel bereikt!
Daarnaast heb ik bij Naylan spreektechnieken geleerd. Door verkeerd stemgebruik heb ik te vaak last van mijn stem.Ik sta voor de klas dus dat is heel naar. Naylan stelde voor om wat spreek/stem sessies te doen. Wat een openbaring voor mij. De logopedie die ik hiervoor gevolgd heb, kon mijn niet brengen waar de spreeklessen van Nayan dit wel hebben gedaan! Duidelijke uitleg oa door middel van fotokaarten over de anatomie en de techniek van CVT hebben mijn ogen geopend en weet ik nu de juiste techniek in te zetten waardoor mijn stem gezond blijft! Dank je Naylan!

Karin Menke DocentNaylan heeft vanaf het begin alle leerlingen kunnen motiveren. De leerlingen waren zeer enthousiast en hebben uitstekend meegewerkt.  De evaluatie van de workshops en de presentatie was erg positief.Naylan beschikt over zeer goede kwaliteiten, zowel didactische als pedagogische. Een zangdocent ‘pur sang’.

Dolors Vilaseca Docente Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV)

Mijn ervaring met Naylan is dat elke les een golf van positiviteit en kennis is. Hij begint en sluit de les altijd af, waarbij er veel ruimte is voor reflectie en feedback. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je elke les weer iets mee naar huis neemt om te werken! Als ik een zangles heb genomen merken mijn bandleden dat gelijk aan mijn stemgebruik, zo snel werkt CVT! En dat ook nog op een gezonde manier.

Iris Loa Zangeres

Zangles zanger rotterdamZingen is mijn passie,maar om dit op een correcte manier te doen ben ik gaan deelnemen aan de CVT basiscursus. Deze cursus is net iets anders dan gewoon zangles nemen. Ik volg de cursus nu enkele weken bij Naylan Heiland van Zangh educatie en vind het erg prettig om deze cursus bij hem te volgen. De cursus is geheel op maat afgestemd. De zangtechnieken worden uitgediept en direct toegepast in praktijk. Het is intensief werken! Daarnaast is er ook ruimte om vragen te stellen, ontdekken en ervaren. Ik ben heel blij met de zanglessen van Naylan en raad zangh educatie van harte aan!

Akin Agziballi – ZangerZangles zangeres rotterdamNaylan is een bevlogen en betrokken CVT docent. Ik was echt aan deze opfrissing en verdieping toe. Naylan geeft me tools op andere plekken dan ik dacht ze te moeten vinden en corrigeert wat ik dacht al die tijd goed te doen. Dat maakt de lessen intensief en enorm leerzaam. Ik heb er nog maar een paar lessen op zitten, en ben voorlopig nog niet klaar. Ik ben heel blij dat ik Naylan heb gevonden!

zangles rotterdamYesss! Lessenreeks CVT van 10 lessen afgerond bij @naylan_heiland! Was echt super. Iedere les hebben we een leerdoel kunnen aftikken die ik gelijk in mijn zangeressen-praktijk kon toepassen. Ik sta heel veel voor de klas om zanglessen te geven en merkte dat ik snel een vermoeide stem kreeg. Toen kwam er een toffe rockband bij, waar het ook een risico is dat je gaat overbelasten. Zo fijn dat Naylan me heeft begeleid hierbij. Veel aan verschillende sounds/stemfuncties gewerkt en effecten geleerd. Ben zo blij! In januari ga ik weer verder. #blijvengroeien #vanzingenwordjeblij

Roosje Slooter – Zangeres, zangdocente

Wil je zangles van de beste zangdocent van Vlaardingen (e.o)!
Naylan is gedreven, zeer vakbekwaam en vreselijk enthousiast. Hij is in staat om verschillende tools aan te reiken zodat je niet vastloopt in één maniertje en kan de dingen helder en duidelijk uitleggen.  Wil jij lekker zingen en ook nog zelf bepalen wat je leerdoelen zijn……….join the club! Echt een dikke vette aanrader 😊

Hanna Elisabeth de Palm – Zangeres

zanglessen rijnmondIk heb 10 privé zanglessen bij Naylan gevolgd. De lessen waren echt helemaal op mij afgestemd, gebaseerd op de technieken van CVT. Ik heb vooral aan zangtechniek gewerkt. Naylans maatwerk, persoonlijke wijze van lesgeven en de gestructureerde opbouw zijn lessen zijn mij heel goed bevallen. Ik ben er weer een grote stap verder meegekomen. Ik beveel Naylan (Zangheducatie) van harte aan.

Ed Bos – Zanger

zangles voor kinderenNaylan, Mijn dochter Roos heeft met veel plezier samen met zes andere kinderen acht lessen bij je gevolgd. Het waren leerzame lessen waarin ook de techniek van het zingen aan bod kwam. Je weet de kinderen met tact en op een positieve manier enthousiast te maken voor het zingen. Je ziet in elk kind een talent en dat geeft ze zelfvertrouwen. Bijzonder om te zien dat je alle kinderen met hun eigen lied hebt laten stralen. Dank je wel en we gaan zeker nog meer lessen bij je volgen.

Janneke Vrij – Moeder van Roos