Amber van Opijnen als ‘wedding singer’ in ‘I can see your voice’.

Het visitekaartje van Naylan heb ik een tijdje in mijn tas bewaard, we leerden elkaar kennen bij een muzikale gelegenheid en zijn enthousiasme en vriendelijkheid bleven mij bij. Toen ik voor het programma, “I CAN SEE YOUR VOICE” een pittig nummer moest zingen, wilde ik toch wel heel erg graag extra hulp bij mijn zangtechniek. Omdat ik van anderen ook al een aantal goede verhalen had gehoord, heb ik gelijk Naylan gebeld en kon heel snel bij hem terecht!Naylan is een heel kundig- en betrokken CVT zangdocent. Hij heeft mij enorm geholpen bij het doseren van mijn volumes en het gebruiken van verschillende, voor mij nieuwe, zangtechnieken waarin luid en hoog kunnen zingen d.m.v. een goede Edge toe te passen (BELTEN) aan bod kwam. Ik heb bij Naylan veel nieuwe tools gekregen om dit ook vast te houden en ik kijk er naar uit om volgend jaar weer verder te gaan met het ontwikkelen van mijn eigen stem! Zangles bij Zangh Educatie tilde mijn zang in een paar lessen al naar een hoger level!Ik raad Zangh Educatie van harte aan! Dankjewel Naylan!

Amber van Opijnen, zangeres & zangcoach

Beste zangdocent van Vlaardingen

Wil je zangles van de beste zangdocent van Vlaardingen (e.o)!

Naylan is gedreven, zeer vakbekwaam en vreselijk enthousiast. Hij is in staat om verschillende tools aan te reiken zodat je niet vastloopt in één maniertje en kan de dingen helder en duidelijk uitleggen.  Wil jij lekker zingen en ook nog zelf bepalen wat je leerdoelen zijn……….join the club! Echt een dikke vette aanrader

Hanna Elisabeth de Palm, zangeres

Podium Grounds

Sinds 2015 werk ik met veel plezier samen met Naylan van ZANGH educatie. Een paar keer per jaar programmeert podium Grounds zijn talenten tijdens haar activiteiten en half december is Naylan er met zijn leerlingen om de afsluiting van het jaar bij Grounds te vieren. Naylan is altijd positief, vrolijk en enthousiast maar vooral trots op zijn leerlingen die hij inmiddels al een generatie lang heeft laten opgroeien. Zijn kleine meisjes van toen zijn al dames geworden en vinden hun aansluiting bij allerlei stedelijke kunstorganisaties. Sommige van zijn leerlingen komen bij ons terug als beginnende artiesten voor album release, een presentatie etc. Nu is de nieuwe generatie aan de beurt en Naylan heeft alweer talenten waarmee hij zorgvuldig omgaat en met veel begeleiding, technieken en repeteren geduldig wacht tot zij opbloeien!

Ausra Listaviciute, wijk coördinator

“Naylan kan je zo goed uitleggen wat je wil leren en gaat er heel diep op in zodat je ook echt fysiek weet wat je doet; dit kan dan binnen een paar lessen al resultaat tonen love it! Dit heeft me uiteindelijk ook behoorlijk geholpen bij de audities van de MBO theaterschool waar ik dit jaar aangenomen ben”.

Amy Andriessen, zangeres

CVT zangles

Éen op één basiscursus CVT

Zingen is mijn passie, maar om dit op een correcte manier te doen ben ik gaan deelnemen aan de CVT basiscursus. Deze zangcursus is net iets anders dan gewoon zangles nemen. Ik volg de zangcursus nu enkele weken bij Naylan Heiland van Zangh educatie en vind het erg prettig om deze cursus bij hem te volgen. De CVT cursus is geheel op maat afgestemd. De zangtechnieken worden uitgediept en direct toegepast in praktijk. Het is intensief werken! Daarnaast is er ook ruimte om vragen te stellen, ontdekken en ervaren. Ik ben heel blij met de zanglessen van Naylan en raad Zangh educatie van harte aan!

Akin Agziballi, zanger

Zangles zangeres rotterdam

Bevlogen en betrokken CVT zangdocent

Naylan is een bevlogen en betrokken CVT docent. Ik was echt aan deze opfrissing en verdieping toe. Naylan geeft me tools op andere plekken dan ik dacht ze te moeten vinden en corrigeert wat ik dacht al die tijd goed te doen. Dat maakt de lessen intensief en enorm leerzaam. Ik heb er nog maar een paar lessen op zitten, en ben voorlopig nog niet klaar. Ik ben heel blij dat ik Naylan heb gevonden!

Yesss! Lessenreeks CVT van 10 lessen afgerond bij @naylan_heiland! Was echt super. Iedere les hebben we een leerdoel kunnen aftikken die ik gelijk in mijn zangeressen-praktijk kon toepassen. Ik sta heel veel voor de klas om zanglessen te geven en merkte dat ik snel een vermoeide stem kreeg. Toen kwam er een toffe rockband bij, waar het ook een risico is dat je gaat overbelasten. Zo fijn dat Naylan me heeft begeleid hierbij. Veel aan verschillende sounds/stemfuncties gewerkt en effecten geleerd. Ben zo blij! In januari ga ik weer verder. #blijvengroeien #vanzingenwordjeblij

Roosje Slooter, zangeres & zangcoach

Spreek techniek rotterdam

Zingen en ontwikkelen in een veilige leeromgeving

Naylan is een Kei in het begeleiden van zijn cursist. Hij blikt terug op de vorige les, luistert wat je nog weet en laat je aan het eind van de les terug vertellen wat er in de les aanbod gekomen is en hoe bepaalde technieken werken. Tijdens de les, observeert hij goed en vraagt of de aangeboden stof of techniek duidelijk is. Hij merkt goed op, als er een onduidelijkheid of onzekerheid is, en probeert dan een andere weg te bewandelen (lees: bezingen!!) zodat je wel tot het doel komt! Dit is hard werken vanaf beide kanten, maar geeft veel energie en voldoening. De methode gaat uit van zelfreflectie, wat wil jij als cursist leren, wat hoor je als je naar je zelf luistert, wat vind jij mooi en waar wil je de zang, uitspraak of gevoel in het lied verbeteren? Samen bepaal je dan het doel van de les. Naylan geniet van het lesgeven, hij stelt je goed op je gemak en laat merken dat juist aandurven geven waar de knelpunten zitten, leidt tot verbetering! Het is echt samenwerken en dan zijn we ook echt samen enthousiast als lukt waar we aan werkten!!! Als cursist moet je kritisch naar je zelf kunnen kijken en trots kunnen zijn op het bereikte!! Naylan is een warm persoon, kan op veel manieren dmv bv mimiek duidelijk maken in de les hoe het gaat. Hij schept vertrouwen in de les waardoor je je veilig voelt om te zingen en je te ontwikkelen!

Stemcoaching

Na ruim jaar zangles nu zoveel verder in techniek! Steeds weer verbaasd hoe je stap voor stap je doel bereikt!
Daarnaast heb ik bij Naylan spreektechnieken geleerd. Door verkeerd stemgebruik heb ik te vaak last van mijn stem. Ik sta voor de klas dus dat is heel naar. Naylan stelde voor om wat spreek/stem sessies te doen. Wat een openbaring voor mij. De logopedie die ik hiervoor gevolgd heb, kon mijn niet brengen waar de spreeklessen van Naylan dit wel hebben gedaan! Duidelijke uitleg oa door middel van fotokaarten over de anatomie en de techniek van CVT hebben mijn ogen geopend en weet ik nu de juiste techniek in te zetten waardoor mijn stem gezond blijft! Dank je Naylan!

Karin Menke, zangeres & docent

CVT (Complete Vocal Technique) workshop

 Naylan heeft vanaf het begin alle leerlingen kunnen motiveren. De leerlingen waren zeer enthousiast en hebben uitstekend meegewerkt.  De evaluatie van de workshops en de presentatie was erg positief. Naylan beschikt over zeer goede kwaliteiten, zowel didactische als pedagogische. Een zangdocent ‘pur sang’.

Dolors vilaseca, docent (CKV)

Direct zangresultaat met CVT

Mijn ervaring met Naylan is dat elke les een golf van positiviteit en kennis is. Hij begint en sluit de les altijd af, waarbij er veel ruimte is voor reflectie en feedback. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je elke les weer iets mee naar huis neemt om te werken! Als ik een zangles heb genomen merken mijn bandleden dat gelijk aan mijn stemgebruik, zo snel werkt CVT! En dat ook nog op een gezonde manier.

Iris Loa, zangeres

Naylan is a great, professional and friendly vocal coach!
I’ve just finished my singing session with him and I’m so grateful and satisfied.
I could’t find a healthy way to sing high notes with proper amount of energy and sound color that I was aming for without ‘pushing it’ too much. We’re working on vowels,settings, etc. I’ve learned how to work on it and I get it. He use a lot of great tools and I really like the way that he explain things by examples, pictures, sensations and so on, whatever suits you the best! No time waisting, just a pleasure of successful learning. Higly recommended!

Agnieszak Podubny, zangeres & zangdocent