zang coach

CVT


CVT betekent Complete Vocal Technique (in het Nederlands: Complete Zangtechnieken). Deze nieuwste methode in de zangwereld is ontwikkeld op basis van meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek door Cathrine Sadolin waarin anatomie en fysiologie een belangrijke rol spelen. CVT werkt vanuit het principe dat alle vormen en stijlen (klanken) op een gezonde manier kunnen worden geproduceerd. De technieken zijn geschikt voor alle zangstijlen en worden aanbevolen door zangdocenten, acteurs, logopedisten, zangers en artsen over heel de wereld. CVT is bruikbaar voor iedereen die in de stem geïnteresseerd is.

Doel

Het doel van CVT is te gaan voor een resultaat dat direct hoorbaar is.
Dit doe ik samen met jou door concreet te werken aan de vocale obstakels waar je tegenaan loopt. Jij legt het obstakel voor en we lossen het samen op. Vuistregel daarin is, dat alle geluiden die je maakt goed moeten aanvoelen, het lichaam geeft namelijk zelf aan als er iets niet klopt.

Filosofie

De filosofie van CVT is dat iedereen kan leren zingen. Ieders stembanden zijn onderworpen aan dezelfde regels, als we die toepassen kunnen we allemaal zingen! Door het aanleren van de juiste zangtechnieken zul je ontdekken dat er veel meer uit je stem gehaald kan worden dan je had vermoed. Iedereen kan een sound creëren die hij of zij mooi vindt. Hierdoor is deze methode met haar energieke benadering erin geslaagd om vele achterhaalde mythen te ontkrachten en velen te enthousiasmeren in het ontwikkelen van zijn of haar stem.