Cursus Complete Vocal Technique (CVT)

CVT betekent Complete Vocal Technique (in het Nederlands: Complete Zangtechnieken). Deze revolutionaire methode in de zangwereld is ontwikkeld op basis van meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek door Cathrine Sadolin waarin anatomie en fysiologie een belangrijke rol spelen.

CVT werkt vanuit het principe dat alle vormen en stijlen (klanken) op een gezonde manier kunnen worden geproduceerd. De technieken zijn geschikt voor alle zangstijlen en worden aanbevolen door zangdocenten, acteurs, logopedisten, zangers en artsen over heel de wereld. CVT is bruikbaar voor iedereen die in de stem geïnteresseerd is.

Aanbod CVT zangcursussen:

Samen met Catherine Sadolin, de oprichtster van CVT.

Deense zangmethode CVT

Hou je van zingen en wil je graag meer controle over je stem? Dan ben je bij Zangh Educatie op het juiste adres! Er wordt gewerkt met de revolutionaire Complete Vocal Technique, een methode die tot snelle resultaten leidt. CVT is toegankelijk, helder en concreet.

CVT cursus

In alle CVT cursussen starten we met een (stukje) theorie en vervolgens gaan we die direct toepassen in de praktijk. We gaan dieper in op zangtechniek, zodat je weet wat je doet, want de meeste zangproblemen zijn terug te voeren op onjuist gebruik van de stemfuncties. Elke functie heeft een karakteristieke klank en haar eigen voordelen en beperkingen.

Voor wie

Onze CVT zangcursussen zijn geschikt voor iedereen: ambitieuze beginners, semi- en professionele zangers en zangeressen, gevorderde vocalisten, zangcoaches en zangdocenten. Een basiscursus is aan te bevelen voor iedereen die nog nooit echt met CVT in aanraking is gekomen, maar zangers die al gevorderd zijn kunnen natuurlijk ook een vervolgcursus naar eigen niveau of interesse uitzoeken.

Samenstelling

De CVT cursussen worden zowel in groepsverband als één op één gegeven. Groepscursussen worden al vanaf 2 twee personen geven. De maximale grote van de groep is 6 personen. De groep wordt bewust klein gehouden van maximaal 6 zangers. Zo krijgt iedereen voldoende individuele aandacht.

Leren in een groep

Het voordeel van zingen in een groep is dat je deelgenoot wordt van elkaars leerproces. Hierdoor is er een wisselwerking van je eigen leerproces met die van de ander. Alle aan te leren zaken ga je beter begrijpen doordat je de progressie en knelpunten van de anderen hoort en ziet. Een ander voordeel is dat je voor een publiek zingt en je de kans krijgt om stil te staan hoe je je zenuwen kan overwinnen. Velen vinden dit spannend, de praktijk wijst uit dat men er snel aan gewend is.

Positieve interactie stimuleert leren

De zangers/zangeressen zullen worden onderwezen in een atmosfeer van openheid en vertrouwen. Positieve interactie stimuleert leren en zorgt voor een veilig klimaat in de groep.

Leerdoelen

Tijdens de cursus stel je een meetbaar zangtechnisch leerdoel op; bijvoorbeeld het trainen van een specifieke stemfunctie, het vergroten van je vocale bereik, het zingen met meer of minder volume, het correct toepassen van de basisprincipes, werken met klankkleuren of het werken met effecten. Doordat je moet nadenken over wat je wilt leren, ontwikkel je een onderzoekende, onafhankelijke en kritische houding.

Interactie en vragen stellen

Het stellen van vragen wordt aangemoedigd omdat iedereen uniek is en ook anders leert. Dit is de eerste stap van leren en bewustwording.

Zangoefeningen

Speciale zangoefeningen op maat, waarmee je thuis de behandelde techniek kan oefenen en zo aan je gestelde doel kunt werken, zijn inbegrepen bij de cursus.

Neem contact op

Neem gerust contact op voor vragen, een kennismaking of een proefles.

Het invullen en verzenden van gegevens in dit formulier verplicht je tot niets en is vrijblijvend. We nemen in principe binnen 48 uur contact met je op. Bel of mail me gerust indien je van te voren vragen hebt! Maak kennis met Zangh en de technieken van CVT!

N.B.
Controleer je spam want zo nu en dan verdwijnen e-mails daarin. Je kunt voor de zekerheid ook altijd even bellen of een bericht sturen via WhatsApp.

15 + 1 =